Wok på jordnötssås och sojabönor
26.02.2018
Wok på risnudlar och grönsaker är ett av mina främsta to-go-recept när man har ont om tid eller ingen större lust att tillbringa en längre tid i köket. Går att fixa ihop på mindre än 20 minuter och är svår att misslyckas med.
Ingredienser för 4 portioner:
Risnudlar för 4 portioner
1 dl jordnötssmör
3-4 msk soja
1 paket frysta sojabönor
0,5 paket frysta wokgrönsaker
Liten bit färs ingefära
1 lime
2-3 msk Asian wok Phad thai färdig woksås
1 nypa strösocker
2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
Salt, peppar
Börja med att steka på de frysta wokgrönsakerna tillsammans med sojabönorna. Blanda vid sidan av ihop soja, jordnötssmör, riven ingefära, saft från en lime, strösocker, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar till en röra.
Koka upp vatten och blötlägg risnudlarna enligt anvisningar, oftast 2-3 minuter. När nudlarna är klara - rör ner detta tillsammans med grönsakerna och sojabönorna. Häll på röran av jordnötssmör och soja. Smaka av och "krydda" med den färdiga woksåsen för mer smak - klart! För mer sting i såsen kan sambal oelek/röd chilipasta även användas.