Veganska chokladbollar

13.12.2017

Letar du efter en vegansk efterrätt/snacks? Då passar dessa chokladbollar perfekt! Tar ca 10-15min att slänga ihop och passar alla oavsett nötallergi, vegankost, och gluten-/och laktosintolerans. Fungerar både som dessert och mellanmål!

Ingredienser för ca 15 st:
10-12 st dadlar
2,5 dl havregryn
2 msk kakao
0,5-0,75 dl kokosolja
2 msk kaffe
1 tsk flingsalt
2 dl kokos

Går även att byta ut:
Kokosolja --> margarin/mjölkfritt smör
Kokos --> krossade nötter
Kokos --> krossade nötter/mandlar
Kaffe --> varm choklad/oboy

Mixa ihop alla ingredienser förutom kokos med hjälp av matmixer/stavmixer. Rulla ihop till bollar och rulla i kokos. Chokladbollarna kan verkas bli rätt kladdiga, men de stelnar till efter en stunds förvaring i kylen. Kan ätas direkt, men blir som godast efter 15-20 min i kyl.

Kostnad: 35kr

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång