Veganska blåbärsmuffins
26.01.2018
Perfekt recept att röra ihop om man vill ha något snabbt och lättfixat till söndagsfikat, eller bara vill unna sig något gott. Allt som allt går att göra färdigt på 30 minuter! Med detta veganska grundrecept på muffins kan du fylla dina muffins med valfri fyllning - i detta fallet blåbär.
Ingredienser för 20 muffins:
150 g mjölkfritt smör/margarin
1 dl sojagrädde
2,5 dl socker
1½ dl soja- eller havremjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ihop sojagrädde och socker. Rör sedan ihop övriga ingredienser och det smälta smöret och vispa ihop till en smet. Fyll muffinsarna med frysta blåbär och klicka i smeten i muffinsformar. Fyll endast hälften av formarna med smet. Grädde i mitten av ugnen i 15 minuter.