Vegansk taccopaj med kikärtsbotten
28.12.2017
Vegansk taccopaj gjord på kikärtsbotten. Supergod, rik på protein och enkel att fylla med grönsaker.
Ingredienser för 4 portioner:
1 tetrapak kikärtor
2 msk rapsolja
3 msk grahamsmjöl
En nypa salt
1 msk mjölkfritt smör
200-250g sojafärs
1 burk majs
1 riven morot
1 tetrapak kikärtor
2 msk rapsolja
3 msk grahamsmjöl
En nypa salt
1 msk mjölkfritt smör
200-250g sojafärs
1 burk majs
1 riven morot
1 påse taccokrydda
1 -2 dl havre créme fraiche/havregrädde
Sätt på ugnen på 200 grader. Mosa kikärtor, rapsolja, mjöl och salt ihop till en pajdeg. Stavmixer eller matberedare är att föredra. Tryck sedan ut degen i en smörad form. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. När pajdegen tas ut ur ugnen, sänk värmen till 175 grader.
Värm på sojafärsen och stek tillsammans med taccokrydda. Vänd i majs, riven morot och havregrädde. Häll sedan i fyllningen i pajskalet och in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Kan serveras med veganost om så önskas.
Supergod paj som är rik på protein då den innehåller två proteinkällor - kikärtor och sojafärs. Går att byta ut rapsolja och grahamsmjöl mot annan olja och mjöl. Dock fördelaktigt för omega-3 och fiberintag om dessa används. Grönsaker i är valfritt, men ett smart sätt att få i sig grönt utan att ha stor sallad bredvid.
Kostnad: 45kr