Vegansk pasta med sojafärsbullar och tomtatsås
21.12.2017
Sugen på en lättlagad och enkel lunch? Nedan ser ni vegansk pasta med sojafärsbullar och tomatsås. Bullarna är egenrullade och superenkla att göra.

Ingredienser för 2 portioner:
Ca 200-250g sojafärs
2-3 msk soja
2-3 dl sojadryck
1 dl ströbröd
1 tetrapack krossade tomtater, gärna med smak
Mjölkfritt smör att steka i
Salt, peppar
Gott att ha i om man har hemma: Röd chili, grönsaksbuljong, hackad lök
Värm sojafärsen i stekpanna tillsammans med ca 1-1,5 dl sojadryck och soja. Krydda med salt och peppar. Samtidigt blandar du 1dl sojadryck med ströbröd i en bunke bredvid. När sojafärsen värmts blandar du ner denna i bunken. Blanda ut ströbrödsblandningen med sojafärsen och forma sedan små bollar. Smält smör och ta bort stekpannan från plattan och lägg sojafärsbullarna. Rulla sojafärsbullarna i det smälta smöret utan att stekpannan står på en varm platta. När detta är klart kan du steka sojafärsbullarna på relativt låg värme. Detta har jag upplevt förenkla stekningen och förhindra att sojafärbullarna bränner vid och fastnar i pannan.
Värme kan efter en stund höjas vid önskad stekyta. Värm på krossade tomtater och servera tillsammans med pasta och sojafärsbullarna. Gott att toppa med pinjenötter och balsamico.
Kostnad: ca 20kr (exklusive pinjenötter och balsamico)