Vegansk gulaschsoppa
29.01.2018
En traditionellt och god soppa som enkelt görs om till en vegansk rätt - ersätt kött med sojafärs, bönor, linser eller tofu.
Ingredienser för 4/5 portioner:
1st gullök
2-3 vitlöksklyftor
400g krossade tomater
1 tetra pak vita bönor
1 dl röda linser
2-3 morötter
3 potatisar
5dl vatten
2 msk tomatpuré
Paprikapulver, spiskummin, lagerblad, salt, peppar
Grönsaksbuljong efter smak
Olja till stekning
Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med olja i. Skär potatis och morötter i små bitar och tillsätt i grytan och stek tills allt fått fin färg. Häll sedan på krossade tomater, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och linser. Krydda och smaka av. Låt koka på medelhög värme under lock tills potatisen och morötterna är mjuka - tar ca 20 minuter. Tillsätt de vita bönorna strax innan soppan är klar, då de bara ska värmas upp. Servera gärna tillsammans med gott bröd och pålägg.
Kostnad: