Tryffelrisotto med sparris

12.07.2018

Här kommer ett recept på en populär rätt som naturligt är helt fritt från mjölk, smör och grädde -risotto. Går att variera och göra dussintals olika varianter. Här kommer en av mina favoriter, taget från Zetas grundrecept. 

Ingredienser för 4 portioner:
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 1-3 msk tryffelolivolja
  • 3 dl arborioris 
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter varm grönsaksbuljong (svampbuljong funkar också)
  • Salt och peppar
  • Sparris
  • Zucchini

Värm buljong och vatten. Börja sedan att fräsa löken i olivolja på låg värme. Häll i riset och rör om. Tillsätt sedan vinet och låt koka in i riset, även här på låg värme. När vinet har kokat in fortsätter du sedan att hälla på lite vatten med buljong i taget som allt eftersom kommer att kokas in i riset. Rör om ofta och fortsätt ha på låg värme. Riset ska tillsammans med vattnet småputtra utan att stekas. Efter ca 20 minuter ska riset vara färdigt, och då ska all buljong vara använd. Riset ska vara mjukt med visst tuggmotstånd. Är det fortfarande för hårt kan du tillsätta mer vatten och låta de koka lite till. Smaksätt med salt, peppar och tryffelolivolja. Vid sidan av steker du upp valfritt tillbehör, i mitt fall sparris och zucchini som serveras till risotton. Klart!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång