Tikka masala gryta med quinoa

23.01.2018

Mitt bästa to go tips gällande en snabb, enkel och god vegansk middag? Släng ihop de grönsaker du har hemma med en sås gjord på krossade tomater/havregrädde och krydda efter egen smak. Komplettera med proteinkälla som bönor/linser/tofu/livsmedel gjort på soja och kolhydrater. Nedan har ni ett av alla 10000 varianter som snabbt går att röra ihop!

Ingredienser för 4 portioner:
1 tetra pak krossade tomater
2 dl havregrädde
1 dl vatten
1 tetra pak svarta bönor
1 dl torra röda linser
2 msk garam masala
1 st lime
2 st vitlöksklyftor
Röd curry paste efter smak
Olja till stekning
Spiskummin, koriander, lagerblad, gurkmeja, curry, salt och peppar
Valfria grönsaker, i detta fall broccoli, morötter och paprika

2dl quinoa
0,5-1 msk grönsaksbuljong

Koka upp vatten med grönsaksbuljong. Häll i quinoa och koka på låg värme i 10 min. Att koka quinoa ihop med grönsaksbuljong sätter mer smak på det, men går absolut att utesluta också. Under tiden steker du upp gullök och vitlöksklyftor. När löken brynts, stek på grönsakerna. Häll sedan på krossade tomater, havregrädde och vatten och låt koka på svag värme. Blanda i de röda linserna och låt tillagas i såsen. Tar ca 5-10 minuter för linserna att bli genomkokta. Krydda med garam masala, lime, röd currypaste och kryddor. De svarta bönorna häller du i grytan precis i slutet för att värma upp. Servera tillsammans ihop med quinoa - klart!

Kostnad: 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång