Sojafärsbiffar, potatis och brunsås

17.01.2018

Rädd för att sakna smaken av hemmagjorda köttbullar/pannbiffar som vegan? Kika in detta receptet - minst lika goda och helt veganska! Praktexemplar på att vegansk mat inte bara är linser och sallad utan även helt "vanlig" mat. 

Ingredienser för 4 portioner:
Ca 200-250g sojafärs
1 gullök
5-6 msk soja
2-3 dl sojadryck
3-4 dl havregrädde
1-2 dl ströbröd
2 msk flytande grönsaksbuljong
Mjölkfritt smör/olja att steka i 
Salt, peppar

Koka potatis. Värm sojafärsen i stekpanna tillsammans med ca 1-1,5 dl sojadryck och 2-3 msk soja. Krydda med salt och peppar. Samtidigt blandar du 1dl sojadryck med ströbröd i en bunke bredvid. När sojafärsen värmts blandar du ner denna i bunken. Blanda ut ströbrödsblandningen med sojafärsen och forma sedan små biffar. Smält smör och ta bort stekpannan från plattan och lägg sojafärsbiffarna. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och stek biffarna på låg värme tills krispig yta uppstått - vänd. Tar ca 15 minuter att steka upp alla biffar. Brunsåsen rör du snabbt ihop med havregrädde, 2-3 msk soja, salt, peppar och grönsaksbuljong. Servera sojafärsbiffarna tillsammans med brunsåsen, kokt potatis och lingonsylt. 

Kostnad: 38kr (endast biffar)

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång