Quesedilla med kikärtsfyllning
25.02.2018
Här kommer ett tips på hur du gör en supergod måltid med basvarorna tortillabröd, kikärtor och bönor hemma.
Ingredienser för 2-3 portioner:
6 tortillabröd
1 paket kikärtor
1 paket kidneybönor
1 vitlöksklyfta
1 lime
0,5 rödlök
Rapsolja
Mjölkfritt smör att steka i
Salt, peppar
Mixa ihop kikärtor, vitlök och rapsolja till en röra. Blanda sedan i kikdneybönor och finhackad rödlök med en sked (utan att mixa). Krydda med lime, salt och peppar. Bred sedan ut denna röran på ett tortillabröd och pressa sedan ett till bröd ovanpå. Se till att trycka till så att bröden fäster i röran. Värm på stekpannan med mjölkfritt smör, rapsolja funkar också bra. Stek sedan quesedillan på båda sidorna. Tips är att använda sig utav två stekspadar för att underlätta fyllningen från att ramla ut vid vändningen. Stek på medelhög värme i någon minut tills brödet fått fin färg. Skär sedan brödet i kvartsbitar. Klart! Går på mindre än 20 minuter att göra klart och passar både till lunch, middag och som tapas. Gott att servera med sallad. Recept på Rödkålssalladen på bilden hittas här på hemsidan i receptdelen!