Marinerad tofu med fräsch potatissallad
25.07.2018
En riktig sommarrätt - stekt marinerad tofu och zucchini med potatissallad gjord på färskpotatis och äpple.


Ingredienser:
- Färskpotatis
- Tofu
- Äpple
- Zucchini
- Ca 1,5 dl havre fraiche
- Senap
- Red curry paste / sambal oelek
- Kinesisk soja
- Ljus sirap
- Salt och peppar
- Sallad gjord på mango, äpple, jordgubbar, spenat och paprika.
Hacka potatisen i små bitar för snabbare koktid. Låt koka ca 10-15 minuter. Rör under tiden ihop marinaden på soja, röd curry, salt, peppar och lite sirap. Hacka upp tofu och zucchini och Låt dra i några minuter i marinaden innan den steks. När potatisen är färdigkokt, låt svalna innan den blandas ihop till en röra med skivade äpplebitar, havre fraiche, senap, röd curry, salt och peppar - krydda och höfta mängder efter egen smak. Gott att serveras tillsammans med en kall sallad.