Hembakat veganskt fullkornsbröd
28.12.2017
Sugen på hembakat fullkornsbröd utan ägg, mjölk och smör? Se hit! Detta är ett saftigt bröd som passar till frukost/mellanmål och även till soppan. Fullt med fibrer och enkelt att variera utefter egna preferenser.
Ingredienser för ett bröd:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk sirap
1 rivet rött äpple
4 dl havre yoghurt/créme fraiche
1 msk mjölkfritt smör
Går även att byta ut:
Dinkelmjöl --> Grahamsmjöl
Linfrön --> pumpakärnor, solroskärnor, valfria fröer
Alternativt även ha i russin/torkade bär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Ha sedan i sirap, äpple och yoghurt/créme fraiche. Häll i smeten i en smörad brödform och in i mitten av ugnen i ca 40-45 min. Klart! Supergott att äta nybakat med veganost/smör.
Kostnad: 26kr