Currybönbiffar med limeyoghurt
23.01.2018
Svårt att veta vad du ska göra till middag? Leta fram valfria bönor och stek på till biffar. Koka upp kolhydratskälla och hacka upp grönsaker. Blanda ihop en snabb sås på havre fraiché. Klart!
Ingredienser för 4 portioner:
0,5 tetra pak kikärtor
1 tetra pak kidneybönor
1/2 kruka persilja
1 gullök
3-4 msk potatismjöl
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
Olja till stekning
Salt och peppar
Röd curry paste efter smak
2 dl havre fraiché
1 lime
2 tsk socker
Salt och peppar
1,8 dl mathavre
1 dl quinoa
0,5-1 msk grönsaksbuljong
Koka upp vatten tillsammans med grönsaksbuljong. Häll sedan i mathavre och quinoa och koka på låg värme under 10 minuter. Att variera och mixa olika kolhydratskällor tycker jag personligen är supergott, då det ger lite variation i smak och textur i måltiden. Att koka ihop med grönsaksbuljong tillför mer smak.
Hacka upp gullök och vitlök. Mixa dessa med kikärtor, kidneybönor, persilja, potatismjöl och kryddor i en matmixer/med stavmixer till en degliknande röra. Är röran för lös för att rulla ihop till biffar - häll på mer potatismjöl. Stek sedan på i stekpanna med olja (rapsolja är att föredra för att få upp omega 3 innehållet i måltiden) på låg värme. Stek så att båda sidorna av biffarna får färg.
Limeyoghurt-såsen gör du genom att blanda havre fraiché tillsammans med rivet limeskal, pressad lime, socker, salt och peppar. Ställ in i kylen snabbt innan servering.
Servera quinoa/havre blandningen tillsammans med biffarna, limeyoghurten och valfria grönsaker. Mättande middag, rik på protein och fibrer från både bönor och quinoa/havre. Ät och njut!
Kostnad: