Hemmagjorda veggobiffar
13.12.2017
Enkelt middagstips - hemmagjorda veggobiffar med svarta bönor, mango chutney och röd chili. Superenkla att göra och desto godare att äta! Dessutom mycket billigare att göra själv än att köpa färdiga i butik. Passar till potatis, ris, bulgur, pasta etc.

Ingredienser för 4 portioner:
2 st tetrapack svarta bönor
2 msk potatismjöl
2 msk mangochutney
1 st lök
Röd curry paste
Salt, peppar, spiskummin
Olja till stekning
Går även att byta ut:
Svarta bönor --> kidneybönor
Potatismjöl --> maizena, majsmjöl
Börja med att hacka lök. Släng ihop alla ingredienser i en matmixer/använd stavmixer och mixa ihop det. Sätt stekpannan på mellanhög värme och stek på. Viktigt att inte ha för hög värme och låta biffarna få en krispig yta innan man vänder de. Stek på varje sida i några minuter tills de har fått en fin färg - klart! Perfekt att ha till lunch/middag och ta med i matlådan.
Kostnad: ca 30kr